Шоколадови бонбони с три различни плънки

28/04/2016
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор316868783
Приготвяне180 мин.
Готвене60 мин.
Общо240 мин.
Порции45 бр.
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо599
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на карамелената плънка:
Карамелизирайте захарта до светъл карамел. Кипнете сметаната, глюкозата и алкохола. Прибавете ги внимателно към карамела с постоянно разбъркване. Добавете и нарязаното на кубчета студено масло. Оставете да се охлади.

Приготвяне на бялата шоколадова плънка:
Кипнете сметаната с глюкозата. Отстранете и добавете Бейлиса. Разтопете шоколада с маслото на водна баня (или в микровълнова фурна като разбърквате на 15-20 секунди). Разбъркайте сметановата и шоколадовата смес заедно. Оставете я да изстине и приберете на хладно в хладилника.

Приготвяне на пикантната шоколадова плънка:
Загрейте сметаната заедно с канелата и чилито. През цедка, изсипете горещата сметана върху шоколада. Бъркайте докато шоколадът се разтопи. Охладете и приберете в хладилника.

Разтопете на водна баня и темперирайте кувертюра (или шоколада). Изсипете част от кувертюра на дъното на формите за шоколадови бонбони. Обърнете и разтръскайте, за да се облеят хубаво стените.

Изсипете (отстранете) излишния шоколад от формите. Оставете да се втвърдят на стайна температура. Напълнете формите с приготвените шоколадови стени с приготвените преди това плънки. Запечатайте отгоре с останалия шоколад.

Оставете отново на стайна температура да се втвърдят. Приберете в хладилника да се охладят за около 1 час. Извадете готовите бонбони от формите. Изрежете леко с нож несъвършенствата (ако има такива) от покапал встрани от формите шоколад и консумирайте :).

Рецептите научих на курс за шоколад в сп. Меню.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

marcheva14  Мария Симеоно
Изключителни бонбони, Нина. На снимките изглеждат перфектно, нямам думи да кажа колко много са красиви, а вероятно и вкусни. Веднага гласувах! Браво!
0
0
Камелия Саман
Страхотни бонбони. А може ли да се замени глюкозата с мед?
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
28.04.2016 11:26
Перфектни са,направо думи нямам! И аз имам такава формичка сърца за бонбони но ми стои в шкафа и не съм я ползвала.Трябва да взема да я сефтосам,страхотни са,много много хубави :))
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв