Лесна карамелена торта

28/04/2016
Камелия Саман
отКамелия СаманНовак51513
"Знаете ли как да си приготвите уникална карамелена торта само за 45 минути? Не? Ето, ние ще ви покажем, а вие после ще ни почерпите "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции10-15
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо80 345
  • Преглеждания за месеца2823
  • Преглеждания за седмицата172
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • блатове за торта - готови
  • сладкарска сметана - 1 литър
  • кондензирано мляко - 1 - 2 кутии подсладено (предварително сварено заедно за 2 - 3 часа в дълбок съд, в който винаги водата да покрива кутиите - дулсе де лече)
  • ядки - сурови по избор
  • захар - за направата на крокан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сметаната се разбива на пухкав крем и в нея се добавя предварително свареното кондензирано мляко (според вкуса ви се добавят 1 или 2 кутии).

Захарта се карамелизира заедно с ядките, след което карамелът се изсипва върху хартия за печене и се изчаква да изстине. След като е напълно изстинал се счуква в хаванче (може и в блендер).

В съда, в който е бил карамелът, се долива вода и се оставя за малко на котлона, за да поеме остатъка от карамела. Този сироп ще се използва за сиропиране на блатовете.

Тортата се реди по следния начин - слага се блатът, сиропира се с карамеления сироп и се намазва с крема. Накрая кремът се поръсва с направения крокан.

На мен много ми харесва като кроканът се направи със слънчогледови семки, но съм го правила и с фъстъци и орехи, и всеки път става много вкусна.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
29.04.2016 15:14
Щом е с крокан,определено ще ми хареса,чудесна е
4
0
Гергана  Георгиева
Изглежда ми много вкусна и не много трудна за правене.Карамела придава много приятен аромат.
0
0
Камелия Саман
Наистина е много вкусна. А аз обожавам карамел :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв