Постна баница с праз лук

28/04/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф297861802
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 350
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме лука и го нарязваме на дребни парчета.

В дълбок съд сгорещяваме 5 лъжици олио и прибавяме лука да се задуши. Посоляваме го с една кафена лъжичка сол или на вкус.

Когато омекне го сваляме от огъня и приготвяме корите за баницата. Вземаме две кори, поръсваме ги с две лъжици олио, разпределяме част от задушения лук и навиваме корите на руло. Слагаме в тавичка и навиваме както се прави вита баница.

Хващаме още две кори и процедираме с тях както с предишните и така до изчерпване на корите и плънката. Когато баницата е навита с четка я намазваме отгоре с олио.

Загряваме фурната и слагаме баницата да се пече. След като малко се запече слагаме отгоре върху нея фолио, за да не изгори и така печем на 180 градуса за около 45-50 минути. Когато е готова я изваждаме и я завиваме с кърпа да отдъхне за около половин час.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Валентин Миранов
Отдавна се каня да си направя, но съм гледал рецепти в които има и сирене.
0
0
Гергана  Георгиева
Правя я и със сирене и лук, но сега сме във време на пости и предпочетох да я направя постна.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!