Постна боб чорба

28/04/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор277854661
Приготвяне30 мин.
Готвене140 мин.
Общо170 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 342
  • Преглеждания за месеца111
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера наливаме около един литър вода и слагаме измития боб. Варим около един час, след което изсипваме водата и наливаме около 1. 2 л топла вода. Оставяме боба да ври още един час.

Слагаме тигана на огъня, сгорещяваме олиото, прибавяме нарязания на дребно лук. Запържваме за около 2 минути, след което прибавяме брашното и червения пипер. Нарязваме моркова на кубчета, обелваме домата, нарязваме го и него на дребни кубчета, всичко слагаме при запръжката.

Разбъркваме всичко добре и задушаваме за 2-3 минути. От вече сварения боб гребваме с черпак от водичката и наливаме в тигана при запръжката.

Разбъркваме хубаво и изсипваме съдържанието от тигана в тенджерата при боба. Разбъркваме добре и прибавяме подправките - чубрицата и джоджена нарязан на дребно. Посоляваме на вкус и оставяме чорбата да поври на огъня още 15-20 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Kalin Petrov Kostadinov
Kalin Petrov Kostadinov
11.10.2017 22:23
Получи се страхотно, благодарско за рецептата
0
0
Албена
Албена
28.04.2016 18:58
Аз не слагам чубрица,а малко мащерка и целина.Пак става много вкусно.
0
0
Гергана  Георгиева
Разбира се че ще стане вкусно,но подправките са въпрос на вкус
0
0
Валентин Миранов
Страшно вкусен и апетитен бобец.
0
0
Гергана  Георгиева
Нали, все пак е храната на нацията ;)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв