Свинско със зеленчуци по китайски

29/04/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294618165
"По китайски ли казахте? Две порции за нас, моля!!!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 811
  • Преглеждания за месеца150
  • Преглеждания за седмицата58
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си зеленчуците, като ги почистите и нарежете - картофите на жулиени, тиквичките и морковите - на лентички, гъбите и чушката - по диагонал, лука - на полумесеци, чесъна - на дребно.

Свинското месо нарежете на парчета, след това ги нарежете на ленти с приблизително еднаква големина.

Загрейте дълбок тиган на котлона, ако имате уок, ползвайте него. Сипете зехтина и включете котлона на силна мощност, изчакайте да се нагорещи добре и сложете месото. Запържете го като разбърквате до златисто.

Махнете месото, като оставите мазнината, сложете в тигана картофите и морковите, запържете ги и гответе няколко минути, добавете чесъна и кромид лук.

Разбъркайте и пържете още няколко минути, сложете чушката, гъбите и тиквичките. Разбъркайте отново и запържете за 5 минути, сложете месото и намалете малко котлона. Пържете до готовност на зеленчуците, но те трябва да останат леко хрупкави.

В купа смесете оцета, соев сос, нишесте, черен пипер и меда. Разбъркайте до хомогенна смес и сипете при месото и зеленчуците.

Разбъркайте, така че всички продукти в тигана да се овкусят, оставете няколко минути, разбъркайте и когато започне да се посгъстява, махнете от котлона.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар