Моята Сеченица

29/04/2016
Tanq
отTanqНовак457
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 777
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите (без маслото и сиренето) се замесва тесто, разделя се на 3 топки. Оставя се да си почине около 10 мин. След което взема се едната топка, разточва се, колкото е диаметърът на тавата (28 или 32).

Разточената кора се слага във подмаслената тава и се намазва съвсем малко със масло и се ръси със сирене и така следващата кора.

След като се сложи и третата разточена топка, се разрязва на парчета и във разрезите се полива със разтопено масло.

Пече се на 180 градуса до готовност (около 50-60 мин.).

Искам да поясня, че във някой краища на България вместо масло намазват корите със заквасена сметана, но на мен лично не ми харесва, тъй като от самата сметана много се навлажняват корите и става малко клисаво.

Разбира се, това си е мое мнение - вие може да пробвате и със сметана.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Баба правеше такава вкуснотия,аз колко и да се опитвам не мога да я докарам като нейната
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв