Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Сусамени банички

Сусамени банички

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Сусамени банички
Снимка: Дони Ники
1 / 6
29/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ако някой ти направи сусамени банички, да си знаете, че ви обича"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • кисело мляко - 500 г
  • зехтин - 50 мл
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 400 г
  • бакпулвер - 10 г
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • за поръсване
  • мак
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата, добавете бакпулвер, зехтин, киселото мляко и сиренето.

Разбъркайте всичко. Вземете корите за баница и ги поставете с по тясната си част към вас.

Вземете по 2 бр., поръсете с плънка, подгънете от двете страни към средата, намажете пак с плънка и подгънете тясната страна от към вас, така че да се получи правоъгълник, и навийте по дължината на кората.

Получават се като малки пакетчета. Така направете до края на корите и плънката.

Готовите банички наредете в тава с хартия за печене или намазана с олио.

Разбийте жълтъка и намажете отгоре всички банички, поръсете с маково семе и сусама.

Сложете във фурна на 180 градуса за 30-40 минути до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#167180
Потребител#167180
Обожавам сусам, и аз понякога слагам на баничките отгоре, стават супер!
08.05.2016 22:23
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Получили са ти се разкошни.Изглеждат страхотно
29.04.2016 11:37