Пиле ала Терияки

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7218k2k12k5
Пиле ала Терияки
Снимка: Сия Рибагина
1 / 2
29/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 5 бр.
  • джинджифил - 1 ч.л млян
  • нишесте - 1 ч.л царевично
  • мед - 5 с.л.
  • соев сос - 60 мл
  • бяло вино - 60 мл
  • чесън - 1скилидка
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете Терияки соса като в тенджерка сипете соевия сос, мед, черен пипер, джинджифил, виното, нишестето и настъргана скилидка чесън. Разбъркайте всичко с тел и сложете на котлона да кипне, варете 3 минути, като непрекъснато бъркате. Махнете от котлона и охладете.

Почистете пилешките бутчета и с четка намажете всяко с получения сос, без да се слага целият. Трябва да остане от соса за следващо намазване.

Сложете парчетата месо в тава намазана с олио.Първоначално ги поставете с кожата надолу и печете във фурна на 200 градуса за 20 минути, след това ги обърнете с кожата нагоре, намажете със Терияки соса и запечете 20 мин.

Извадете ги, намажете ги последно със соса и допечете още 20 мин.

Ако започнат да прегарят може да ги завиете с фолио.

Запечете в сух тиган сусама за 2-3 мин.

Поднесете готовото пиле със сварен ориз и го поръсете със сусам.

По оригинална рецепта се прави с мирин и саке, като пилето се пържи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Какво да ти кажа, тези бутчета изглеждат прекрасни! Пикантни, ароматни, вкусни!
29.04.2016 15:46