Сочни пържени кюфтета

29/04/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
"Според Сия тайната на сочните пържени кюфтенца е в алкохолът, с който се замесва каймата, но дали наистина е така?"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
48 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо108 677
  • Преглеждания за месеца8199
  • Преглеждания за седмицата1493
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5
  • Сготвена48

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 г свински врат
  • телешко месо - 250 г за готвене
  • лук - 1 глава кромид
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
  • мащерка
  • галета - 30 г
  • ракия - 1 с.л(водка)
  • магданоз
  • за гарнитура
  • пържени картофи
  • за пържене
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и магданоза на ситно. Нарежете месото на парчета и го смелете на машина. Сложете го в купа, добавете лука, магданоз, подправките, яйцето и галетата.

Замесете, добавете една лъжица алкохол и омесете кайма за кюфтета.

Оформете кръгли кюфтенца с приблизително еднаква големина.

Загрейте олио в дълбок тиган и поставете кюфтенцата.

Запържете от всички страни до готовност и кафяв приятен цвят.

Извадете върху домакинска хартия и отцедете.

Поднесете с бира и пържени картофки.подобни рецепти тук

5 10
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Tsvetelina
Tsvetelina
08.02.2017 21:02
Здравей Сия , защо се слага алкохол ? Сигурно ще е вкусно , но дали има накакво значение като например да са по-стегнати или по-сочни , или просто за лек аромат?! Мисля да я пробвам тази рецепта , и ще добавя снимка :)
0
0
Марияна Желева
Станаха вкусни кюфтенца. Качвам и моята снимка.Много апетитно изглеждат твоите Сия.
13
2

Виж всички коментари или напиши такъв