Сочни пържени кюфтета

29/04/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф64992316185
"Според Сия тайната на сочните пържени кюфтенца е в алкохолът, с който се замесва каймата, но дали наистина е така?"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
56 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо116 613
  • Преглеждания за месеца5732
  • Преглеждания за седмицата340
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена56

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 г свински врат
  • телешко месо - 250 г за готвене
  • лук - 1 глава кромид
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
  • мащерка
  • галета - 30 г
  • ракия - 1 с.л(водка)
  • магданоз
  • за гарнитура
  • пържени картофи
  • за пържене
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и магданоза на ситно. Нарежете месото на парчета и го смелете на машина. Сложете го в купа, добавете лука, магданоз, подправките, яйцето и галетата.

Замесете, добавете една лъжица алкохол и омесете кайма за кюфтета.

Оформете кръгли кюфтенца с приблизително еднаква големина.

Загрейте олио в дълбок тиган и поставете кюфтенцата.

Запържете от всички страни до готовност и кафяв приятен цвят.

Извадете върху домакинска хартия и отцедете.

Поднесете с бира и пържени картофки.подобни рецепти тук

5 12
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

marcheva14  Мария Симеоно
Разрешавам си да добавя още една снимка към тази чудесна рецепта. Моите не се получиха така блестящи както при Сия, въпреки че съм спазила точно рецептата и то ползвах една от най-добрите водки за тези "Сочни пържени кюютета".
0
0
Tsvetelina
Tsvetelina
08.02.2017 21:02
Здравей Сия , защо се слага алкохол ? Сигурно ще е вкусно , но дали има накакво значение като например да са по-стегнати или по-сочни , или просто за лек аромат?! Мисля да я пробвам тази рецепта , и ще добавя снимка :)
5
0
Марияна Желева
Станаха вкусни кюфтенца. Качвам и моята снимка.Много апетитно изглеждат твоите Сия.
14
2

Виж всички коментари или напиши такъв