Торта с маслено-орехов крем

29/04/2016
Приготвяне50 мин.
Общо50 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 810
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на крема:
Сваряваме за няколко минути на умерен огън орехите и прясното мляко /получава се гъста смес/. Оставяме да се охлади добре.

Разбиваме маслото, което е на стайна температура, с пудрата захар и ванилиите на пухкав крем. Прибавяме орехите и разбъркваме хубаво.

Поставяме един блат в тортен поднос и сиропираме с компот. Върху блата нанасяме половината крем. Покриваме с втория блат и отново сиропираме. Нанасяме останалия крем. Покриваме с третия блат и него сиропирме. Пребирме в хладилника, докато си приготвим глазурата.

Приготвяне на глазурата:
За глазурата смесваме шоколада, течната сметана и маслото и ги загряваме на водна баня до разтапянето на шоколада. Разбъркваме до гладкост и оставяме леко да изстине. Заливаме върху тортата.

Украсяваме по желание.

Аз използвах ягоди, настърган кафяв шоколад и смлени орехи.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Сафие Ефраимова
Получи се една страхотна торта...струва си да се проба наистина е доста сочна и вкусна и аз останах доволна от резултата
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
29.04.2016 16:30
Снимката на парчето в разрез направо е жестока,потекоха ми лигите :) Много обичам торти с крем,а тази изглежда супер сочна и вкусна
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!