Пълнени пиперки с кайма и ориз

29/04/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67395719715
"Вкусни и ароматни пълнени пиперки Сия е прибавила към пълнежа една сладка съставка-изненада, която ще ви оставим да откриете сами "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 489
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза под течаща студена вода и го сложете в купа.
Почистете лука и нарежете на дребно, добавете го заедно с каймата, олиото, подправките и доматите.

Накиснете стафидите в малко топла вода, за да омекнат, прецедете и ги сложете и тях в купата.

Разбъркайте всичко с ръка, така че всички продукти да се смесят.

Почистете пиперките и избушете дръжките и семенната част. В случая имах долма и ползвах тях, но предпочитам червени пиперки.
Вземете всяка чушка и я боцнете с вилица на няколко места, след което ги напълнете със сместа.

Подредете ги в тава и сипете бульона. Ако ви остане от сместа, я разпределете между чушките.

Сложете във фурна на 180 градуса за 40-45 минути в зависимост от фурната.

Междувременно по време на печене, когато се запекат отгоре, извадете внимателно тавата и обърнете пиперките и от другата страна.

По желание поднесете с разбито кисело мляко с чесън и сол.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Валентин Миранов
Вкуснотия
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв