Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Пълнени пиперки с кайма и ориз

Пълнени пиперки с кайма и ориз

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7218k2k12k5
Пълнени пиперки с кайма и ориз
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
29/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Вкусни и ароматни пълнени пиперки Сия е прибавила към пълнежа една сладка съставка-изненада, която ще ви оставим да откриете сами"

Необходими Продукти

  • чушки - 1.5кг (15 бр.) долма (или червени)
  • кайма - 400 г смес
  • ориз - 2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • домати - 150 г мляни
  • черен пипер
  • джоджен
  • стафиди - 50 г
  • сол
  • зехтин - 50 мл (олио)
  • чубрица
  • лук - 1 глава кромид
  • бульон - 5 ч.ч. зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза под течаща студена вода и го сложете в купа.

Почистете лука и нарежете на дребно, добавете го заедно с каймата, олиото, подправките и доматите.

Накиснете стафидите в малко топла вода, за да омекнат, прецедете и ги сложете и тях в купата.

Разбъркайте всичко с ръка, така че всички продукти да се смесят.

Почистете пиперките и избушете дръжките и семенната част. В случая имах долма и ползвах тях, но предпочитам червени пиперки.

Вземете всяка чушка и я боцнете с вилица на няколко места, след което ги напълнете със сместа.

Подредете ги в тава и сипете бульона. Ако ви остане от сместа, я разпределете между чушките.

Сложете във фурна на 180 градуса за 40-45 минути в зависимост от фурната.

Междувременно по време на печене, когато се запекат отгоре, извадете внимателно тавата и обърнете пиперките и от другата страна.

По желание поднесете с разбито кисело мляко с чесън и сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#325598
Потребител#325598
много вкусни
09.05.2023 10:17
Валентин Миранов
Валентин Миранов
Вкуснотия
30.04.2016 23:49
1