Агнешка плешка по средиземноморски

29/04/2016
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4248912085
"Днес решихме да импровизираме и вместо обичайното агнешко печено, приготвихме плешка по средиземноморски. Получи ни се страхотно, а вие може да си запишете рецептата "
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 219
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешка плешка - около 500 г
  • домати - 300 г ситно нарязани
  • лук - 1 глава ситно нарязана
  • бекон - 150 г нарязан на кубчета
  • сушени домати - 15 г ситно нарязани (в зехтин)
  • розмарин - пресен 2 с.л. ситно нарязан
  • зехтин - 3 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • маслини - черни, обезкостени, ситно нарязани
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете на умерен огън в зехтина бекона, лука и сушените домати за около 10 мин. Добавете доматите и маслините, разбъркайте добре и оставете на слаб огън да къкри около 15 минути, докато се изпари течността.

Накрая добавете горчицата и розмарина. Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте добре и отместете от котлона.

Загрейте предварително фурната на 170 градуса (с вентилатор, 190 градуса без вентилатор). Осолете плешката от двете страни. Направете с остър нож джоб покрай костта.

Сложете на дъното на тавата, в която ще печете месото, от соса. Напълнете с лъжица джобчето в плешката с плънка (соса) и го поставете в тавата.

С останалия сос покрийте агнешкото месо. Завийте тавата с алуминиево фолио и печете месото за около 90 минути. Накрая махнете фолиото и оставете да се запече отгоре за около 20 минути.

Поднесете агнешкото с Гарнитура за агнешко от картофи и мента или друга по желание.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Валентин Миранов
До сега все я пека на порции, но тази рецепта ми хареса
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв