Агнешка плешка по средиземноморски

29/04/2016
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор324869123
"Днес решихме да импровизираме и вместо обичайното агнешко печено, приготвихме плешка по средиземноморски. Получи ни се страхотно, а вие може да си запишете рецептата "
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 635
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете на умерен огън в зехтина бекона, лука и сушените домати за около 10 мин. Добавете доматите и маслините, разбъркайте добре и оставете на слаб огън да къкри около 15 минути, докато се изпари течността.

Накрая добавете горчицата и розмарина. Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте добре и отместете от котлона.

Загрейте предварително фурната на 170 градуса (с вентилатор, 190 градуса без вентилатор). Осолете плешката от двете страни. Направете с остър нож джоб покрай костта.

Сложете на дъното на тавата, в която ще печете месото, от соса. Напълнете с лъжица джобчето в плешката с плънка (соса) и го поставете в тавата.

С останалия сос покрийте агнешкото месо. Завийте тавата с алуминиево фолио и печете месото за около 90 минути. Накрая махнете фолиото и оставете да се запече отгоре за около 20 минути.

Поднесете агнешкото с Гарнитура за агнешко от картофи и мента или друга по желание.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Валентин Миранов
До сега все я пека на порции, но тази рецепта ми хареса
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв