Агнешко с кисело мляко и кускус

30/04/2016
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор316868773
"Истинска класика за Великден - агнешко с кисело мляко, но с лека ориенталска нотка "
Приготвяне60 мин.
Готвене25 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо241
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрежете от котлетите излишната тлъстина.

Направете марината в купа, като смесите киселото мляко, пресования чесън, кимиона, пипера и едната супена лъжица зехтин. Разбъркайте добре и намажете агнешките котлети от двете страни. Оставете за 30 минути котлетите на хладно в хладилника.

Междувременно сварете кускуса в бульона с другата лъжица зехтин (както се вари ориз, докато усвои бульона, без да се бърка). При готовност го отстранете от котлона и го разрохкайте с вилица, като добавите нарязаните на ситно магданоз и мента. Овкусете със сол.

Загрейте голям тиган с не залепващо покритие. Изпечете агнешките котлети за 9 минути от всяка страна. Отстранете от огъня, покрийте с фолио и оставете да починат.

Поднесете котлетите нарязани върху кускуса.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Валентин Миранов
Изглежда много вкусно, до сега не съм пробвал подобна рецепта.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв