Козунак на конци, замесен в хлебопекарна

30/04/2016
KaterinaSpasova
отKaterinaSpasovaЧирак7035971
"Супер резултати си минимум усилия - опитайте и ще се уверите и сами "
Приготвяне120 мин.
Готвене40 мин.
Общо160 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 067
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват и се слагат в кофичката на хлебопекарната. Слагат се разтопеното масло, олиото, захарта, ванилията, настърганата кора, основното брашно и натрошената мая.

Хлебопекарната се включва на програма тесто. Когато свърши месенето, ако тестото е леко кашкаво, се добавят двете допълнителни лъжици брашно, ако е нормално меко - не се слагат, но програмата се нулира и се пуска отново, този път докрай.

На моята хлебопекарна програмата е час и половина. Когато свърши програмата, тестото се премесва на ръка и се оставя в купа за 20- тина минути на топло да втаса отново.

След това се разделя на топки, от които се оформят фитили. Фитилите се намазват хубаво с меко масло или мас и се сплитат на плитка.

От това количество тесто могат да се направят и козуначени рула или кифлички. Излизат два козунака или рула, а количеството на кифличките зависи от тяхната големина.

Козунаците се слагат във форми, постлани с хартия за печене и назани с мазнина. Оставят се да втасат още 20-тина минути, намазват се с разбития белтък и се поръсват със захар.

Технологията на печене зависи от фурната. Аз ги слагам в незагрята фурна и я пускам на 160 градуса с вентилатор - първо на долната решетка. След 15-тина минути ги покривам с фолио и пека още 15 минути. След това ги вдигам на по-горната решетка и продължавам да пека с фолиото още 10-15 минути. Последните 5-10 минути махам фолиото и изключвам долният реотан.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Хинкова
Хинкова
08.04.2017 20:44
Иначе се получава страхотно! Вече само по тази рецепта ще правя. Много нарастват и стават пухкави.
0
0
KaterinaSpasova
KaterinaSpasova
09.04.2017 06:52
Радвам се, че Ви е харесала. От няколко години правя по тази рецепта козунаците, козуначените рула и кифличките и съм много доволна.
1
0
Хинкова
Хинкова
06.04.2017 17:35
А млякото кога се слага? Предполагам след яйцата, но трябва ли да се затопля преди това или пък да се смесва с яйцата, когато се разбиват?
0
1
KaterinaSpasova
KaterinaSpasova
09.04.2017 06:51
Извинявам се, но сега виждам коментара Ви и видях и пропуска в рецептата. Да млякото се слага след яйцата и не е необходимо да се затопля, защото програмата си затопля сместта.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв