Крехки свински вратни пържоли с вино

30/04/2016
Гергана  Георгиеваот Гергана ГеоргиеваИноватор 1x
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 805
  • Преглеждания за месеца332
  • Преглеждания за седмицата37
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 800 г
  • течна сметана - 150 мл
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и овалваме пържолите с универсална подправка.

Сипваме течната сметана в купа и накисваме пържолите.
Така престояват два часа.

В тиган сгорещяваме олиото. Изваждаме пържолите от сметаната и ги слагаме в тигана да се запечатат леко от двете страни.

Подреждаме пържолите в тавичка. Наливаме в тавичката бялото вино и малко вода.

Завиваме тавичката с фолио и я слагаме в предварително загрята фурна да се пекат на 200 градуса за час и половина.

Десет минути преди да ги извадим, махаме фолиото за да се зачервят леко.

Сервираме ги топли със свежа салата.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Валентин Миранов
супер са, обичам ги и аз по този начин
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв