Домашен козунак с шоколад

30/04/2016
Натали Тихова
отНатали ТиховаЧирак1292311
"Пригответе му домашен козунак с мармалад и сърцето му ще е завинаги ваше "
Приготвяне120 мин.
Готвене40 мин.
Общо160 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 829
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От маята, млякото и 250 г от брашното правим каша и оставяме да втасва 30 мин.

Захарта, 5 яйца, солта и ванилията се разбиват с миксер, докато захарта се разтвори. След това смесваме с разтопеното масло и другата смес с маята добавяме брашното, колкото е останало, и месим 15 мин., като постепенно добавяме загрятото олио, месим добавяме олио, така, докато свърши олиото. Оставяме да втаса на топло около 40 мин.

Премесваме, добавяме ядките или каквото искаме по желание, сплитаме и оставяме да втасват още 80-90 мин.

Намазваме с яйцето или само с олио.

Печем 40-45 мин. на 180 градуса. След като е изпечен козунакът, си правим сироп от вода и захар 1:1 с четка намазваме и поръсваме със захар.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар