Супа от агнешка главичка, сърце и бял дроб

30/04/2016
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4288912235
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 507
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете агнешката глава (време около час на силен огън) само с вода, като я обезпенявате. Като поизстине, я обезкостете (всичко се използва месото, очите, мозъка и езика, като се обелва докато е топъл) и по-големите парчета нарежете на по-дребни.
Сърцето и белия дроб, предварително сварени, нарежете на малки парчета.

Лукът и морковите нарежете на дребно. Задушете ги в олиото и малко вода до омекване. Добавете нарязаните меса и запържете за кратко. Овкусете със сол. Долейте при готовност 1-1.5 литра вода.

Оставете супата да ври около 40 минути. Добавете нарязания на дребно киселец и фидето и варете още 10 минути. Подправете с джоджена и магданоза.

Накрая направете застройката, като разбиете киселото мляко с яйцето и малко сол. Добавете на тънка струйка с непрекъснато бъркане от бульона на супата в купичката, за да се уравновесят температурите. Изсипете топлата застройка на тънка струйка в самата супа и отстранете от котлона.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
30.04.2016 23:53
Браво,Нина,аз не бих могла да я сготвя :)
0
0
Валентин Миранов
изглежда много вкусно и сочна
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!