Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печени пилешки бутчета с кафяви печурки и кашкавал

Печени пилешки бутчета с кафяви печурки и кашкавал

Печени пилешки бутчета с кафяви печурки и кашкавал
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
05/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Щеше да е прекрасно, ако пилетата имаха по шест бутчета, защото така щяхме да си приготвим двойни порции печени пилешки бутчета с кафяви печурки"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 5 - 6 бр. долни
  • печурки - 5 - 6 бр. гъби, кафяви
  • кашкавал - 100 г
  • масло - 50 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • чушки - 2 - 3 бр. Сиврия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете бутчетата, овкусете ги със сол, намажете ги с масло и ги изпечете в йенска тенджера, докато омекнат.

Нарежете чушките и гъбите на парчета и ги добавете към полуготовите бутчета.

Запечете още малко до златисто. Преди готовност добавете настъргания кашкавал и червения пипер.

Печете до разтопяване на кашкавал.

Печените пилешки бутчета с кафяви печурки и кашкавал са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
представих си ги с малко топено сиренце :)
07.05.2016 17:27
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Обичам всякакви такива ястия и съм сигурна че е много вкусно :)
30.04.2016 23:53
1
Валентин Миранов
Валентин Миранов
до сега не съм пробвал такава вкуснотия
30.04.2016 23:39
1