Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани Сладкиши»Великденски шоколадов десерт

Великденски шоколадов десерт

NEVINEVI
Помощник Готвач
1629965321k3
Великденски шоколадов десерт
Снимка: NEVI
1 / 3
30/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6-8
"Няма как да пропуснем тази великденска шоколадова наслада"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г краве, на стайна температура
  • захар - 200 г кафява мусковадо
  • яйца - 3 бр.
  • какао - 50 г
  • брашно - 150 г
  • бакпулвер - 10 г
  • За сиропа
  • прясно мляко - 100 мл
  • захар - 50 - 60 г
  • какао - 1 с.л.
  • За крема
  • прясно мляко - 200 г
  • захар - 50 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • ванилия
  • сметана - 200 мл сладка
  • течен шоколад - 100 г
  • За украса
  • шоколадови яйца - 2 бр.
  • ягоди - 3 - 4 бр.
  • мента - листа
  • здравец - листо
  • шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата разбийте маслото и захарта на пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно и разбивайте до пълното им усвояване от сместа. Добавете какаото и разбъркайте добре с шпатулата. Накрая добавете пресятото брашно и бакпулвер и разбъркайте добре.

Изсипете сместа във форма за торта с подвижно дъно и диаметър 23 см, застлана с хартия за печене, и загладете блата. Печете на предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Оставете готовия блат да се охлади във формата и тогава извадете. За сиропа смесете в тенджера съставките и ги загрейте. Когато захарта се стопи, свалете от котлона и сиропирайте охладения блат и оставете настрани, да се охлади напълно.

За крема загрейте 150 мл от млякото със захарта, а останалото мляко смесете с жълтъка, брашното и ванилията. Когато млякото заври, при непрекъснато бъркане прибавете жълтъчната смес и варете до готовност на крема.

Оставете да се охлади напълно. Разбийте сметаната в отделна купа. Сглобете десерта по следния начин:

1. Намажете блата с течен шоколад.

2. Разполовете шоколадовите яйца. Напълнете ги със сметана и в средата сложете от яйчния крем.

3. Смесете останалия крем със сметаната и с лъжица разпределете по ръба на сладкиша.

4. Пълнените яйцата сложете в средата на десерта.

5. Декорирайте с листа мента, листа здравец, нарязани ягоди и стружки шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталия Петрова
Наталия Петрова
Изглежда страхотно, много апетитно и много красиво поднесено.
10.05.2016 09:06
цветослава киркова
цветослава киркова
Страхотна украса , а идеята за сладки разрязани яйца ме разби , поздравления !
02.05.2016 19:33
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Страхотен сладкиш!
01.05.2016 10:53
NEVI
NEVI
Благодаря за хубавите думи !
01.05.2016 07:57
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Браво ,десерта е чудесен и много красиво поднесен !
01.05.2016 07:25
Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Страхотна украса за великденската трапеза.
01.05.2016 00:33
Валентин Миранов
Валентин Миранов
Изтекоха ми лигите направо!
01.05.2016 00:31
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Страхотно предложение,останаха ми очите !
30.04.2016 17:02