Козунак със заквасена сметана

01/05/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294618125
"Каквото и да ви кажем за вкуса на този козунак, няма как да ни повярвате, преди да го опитате Просто е разкошен..."
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 064
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, направете кладенче и сложете щипка сол, оцет, ванилия и кората на лимона.

Разбийте яйцата със захарта, добавете заквасената сметана и разбъркайте.

Разтворете маята в топло прясно мляко, добавете лъжичка захар и изчакайте да шупне.

Сложете яйцата при брашното и замесете, добавете маята. Месете до получаване на гладко тесто, като от време на време го удряйте в масата.

Разтопете маслото и го смесете с олиото.

Започнете да вкарвате мазнината в тестото, като месите, разтегляте и слагате по малко мазнина до пълното и поемане.
Оставете тестото да почине и втаса, ще му е необходимо около час, може и малко повече.

Когато тестото е удвоило обема си, го разделете на четири части, във всяка сложете по желание стафиди и направете на фитил. Сплетете фитилите и оформете козунак.

Оставете в дълбока тавичка да втаса отново.

Намажете с белтък и поръсете със захар.
Печете на 160-170 градуса до готовност, около 40 мин.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ВИЛИ-Виолета Матева
Много вкусно става с тази сметна Браво Сия ,чудесен е !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв