Вита погача

01/05/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 450
  • Преглеждания за месеца204
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • олио - 100 мл
  • брашно - 1 кг
  • яйца - 5 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 1 кубче прясна или 2 пакетчета суха
  • прясно мляко - 400 мл
  • олио - 50 мл
  • подправки - по избор

Начин на приготвяне

В 50 мл олио се добавят подправки според вкуса - къри, босилек, риган, чубрица, червен пипер, черен пипер и т.н.

Маята се разбърква със супената лъжица захар и се добавят 1 с.л. брашно и част от затопленото мляко.

Докато маята втасва, яйцата /единият жълтък се отделя за намазване/ се разбиват с останалото мляко. Брашното се пресява и се прави кладенче. Сипва се яйчената смес и се добавя маята.

Разбърква се до хомогенизиране, след което се добавя и олиото. Замесва се меко тесто и се разделя на 3 топки. Всяка се разточва на правоъгълник, който се намазва равномерно с овкусеното олио.

Правоъгълниците се налагат един върху друг и отново се разточват.

Получената кора се навива на руло, усуква се и се навива в предварително намазнена тава като охлюв. Оставя се да втаса.

Пече се в предварително загрята на 220 градуса фурна.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар