Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Лучник»Лучник с мляно месо

Лучник с мляно месо

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Лучник с мляно месо
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
01/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Все се чудим, когато лучникът е пълне с месо, не е ли по-редно да му викаме месник? И докато се чудим, той взе, че изстина"

Необходими Продукти

  • риган - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка млян
  • зехтин - 30 мл
  • кайма - 300 г
  • лук - 4 гл.кромид стар
  • сусам - 1 шепа
  • жълтъци - 1 бр. яйчен
  • яйца - 1 бр.
  • мая - 20 г жива
  • кисело мляко - 50 мл краве
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 25 г краве
  • прясно мляко - 100 мл краве
  • брашно - 500 г тип 500
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и направете кладенче, сложете сол, яйце, кисело мляко и масло.

Маята разтворете в топло прясно мляко и оставете да шупне.

Размесете всичко, като добавяте от маята до гладко еластично тесто.

Оставете да втаса за час на топло.

Запържете лука и каймата до златисто, добавете подправките и махнете от котлона. Охладете.

Вземете тестотои го разточете на кръгла кора, сложете плънката и навийте на руло.

Намажете форма за кекс с масло или олио и сложете в нея вулото.

С помощта на ножица направете няколко разреза с разстояние един от друг по тестото.

Намажете с жълтък и поръсете със сусама.

Печете на 170 градуса около 40мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

цветослава киркова
цветослава киркова
просто перфектен .
02.05.2016 19:28
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много апетитно! Страхотна идея!
01.05.2016 20:53
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Страхотна вкуснотия!
01.05.2016 14:36