Домашна пита с кисело мляко и сирене

01/05/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции1 парчета
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 993
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошава се маята в прясното мляко със захарта и се оставя да шупне. Сипва се в кладенчето на брашното. Добавят се олиото, маргаринът, солта. Замесва се меко тесто. Оставя се 40 минути да втаса.

Разделя се на 12 топчета. Всяко се разточва на кора с диаметър на чиния, намазва се с маргарин и поръсваме сирене. Навива се на рулце, краищата се събират в средата и се защипват. Така се оформят всички.

Нареждат се в тава с гладката си част нагоре във кръгла тава. С нож се прави разрез през средата. Намазва се с олио и поръсваме сусам. Втасват още 20 минути, докато бухне. Печем в загрята фурна 180 градуса около 40 минути.

Вкусна домашна питка, не се покрива за хрупкава коричка!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Веселина Константинова
Както винаги - майсторско изпълнение!
0
0
Албена
Албена
01.05.2016 14:52
Това се казва майсторлък.Златни ръце.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв