Заливка за мусака и дроб сарма

01/05/2016
Татьяна Балова
отТатьяна БаловаНовак10734
"Специална рецепта за заливка, каквато ще искате да направите на вашата дроб сарма или мусака "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 929
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тая заливка я учих 20 години, докато накрая не намерих правилния начин.

Яцата се разбиват с тел (ако имате търпение, разбийте първо белтъците на сняг, после жълтъците на пяна, после ги съберете), добавете киселото мляко, отново разбийте, добавете брашното и солта и отново разбийте всичко на гладка каша.

С нея залейте горещата мусака, като извадите тавата от фурната.

Печете на силен огън, докато заливката поруменее. После постепенно намалявайте огъня, накрая изключете, но не бързайте да вадите мусаката или дроб сармата, за да не спадне заливката.

Извадете я след десетина минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Благоева
Правя я по-същия начин само дето с две яйца.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв