Задушени картофи на фурна

02/05/2016
Рая Андонова
отРая АндоноваПомощник Готвач2693073
"Може да поднесете тези картофки и като гарнитура и като основно ястие Изборът е ваш"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 385
  • Преглеждания за месеца1897
  • Преглеждания за седмицата383
  • Рейтинг-
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват по дължина. Лукът и морковът се нарязват на ситно. Доматът се нарязва на кубчета.

В тенджера се слага олио и като се загрее, се слагат лукът и морковът да се запържат. След това се добавят картофите и се налива вода почти да се покрият. Оставят се да се задушат със затворен капак.

В друг съд се сгорещява олио и в него се слага червен пипер. Разбърква се добре, докато се разтвори червеният пипер. След това се изсипва при картофите. По желание може да се поръси още, ако не е достатъчно, или да се добави малко доматено пюре.

Когато са почти готови, се добавят подправките и доматът и ако водата е много, може да се остави да ври с отворен капак.

Когато е готово, се изсипва в тава да се запече на 180 градуса.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар