Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с пресен лук и козе сирене

Баница с пресен лук и козе сирене

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Баница с пресен лук и козе сирене
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
02/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
12 парчета
"Не баница, а изключителен деликатес, повярвайте ни"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 3 бр., пресни, печени на сач
  • зелен лук - 3 връзки
  • яйца - 3 бр.
  • козе сирене - 250 г
  • олио - 100 мл
  • семена - за поръсване
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме лука и нарязваме на дребно само зелената част.

В купа натрошаваме сиренето и го разбъркваме с лука.

Нарязваме корите на триъгълници и ги редим един върху друг. Всяка кора намазваме с олио и поръсваме със сместа от сирене и лук. Навиваме триъгълниците на пурички и ги редим в намаслена тава.

Заливаме баницата с предварително приготвената смес от киселото и прясното мляко и разбитите яйца. Ръсим със семена.

Печем баницата в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
С биволско сирене също ще е вкусно.
03.05.2016 01:39
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Когато е прясно само тогава го харесвам, но узрее ли не мога да го консумирам.Рецептата е супер.
02.05.2016 22:18
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Супер вкусна, но козето сирене не го харесвам.
02.05.2016 20:54
Ilaria
Ilaria
За нищо на света не бих пропуснала козето сирене :))) рецептата наистина е супер
02.05.2016 20:03
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Разкошна баница,но бих пропуснала козето сирене
02.05.2016 18:29