Желирани яйца Фаберже

02/05/2016
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо518
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се чуват леко (от по-тъпата част на яйцето) с върха на нож или с друг остър предмет, леко разширяваме дупчицата, колкото да може да напъхаме през нея зеленчуците, след което изсипваме вътрешността на яйцата в някакъв съд (белтъците и жълтъците не са ни необходими, само черупките).

След това измиваме хубаво черупките и ги обръщаме, така че да се отцеди вода. В тенджера наливаме около 300 мл вода, сипваме и царевицата, граха, нарязан моркова и ги заваряваме до готовност, след което сипваме в тенджерата желатина, разбъркваме, да се разтопи, и махаме тенджерата от котлона.

С решетка вадим зеленчуците от тенджерата и ги сипваме в друг съд да поизстинат. След като са достатъчно изстинали, ги разпределяме в черупките от яйцата, ситно нарязана камчията, слагаме и листенца магданоз и след това допълваме яйцето догоре с бульона.

Оставяме ги да се охладят напълно (може и във фризер) и желатина да стегне, след което внимателно обелваме черупките.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Ваня Благоева
Изглежда много красиво и направено с мерак!
0
0
Джемиле Чешлиева
Черупките трябва да се измият с топла содена вода. Съгласна съм със Сия,че за красота стоят добре, но на вкус не са много хубави.
0
0
Албена
Албена
02.05.2016 22:20
Перфектно изглеждат,да се чудиш дали да ги ядеш или само да ги гледаш.
0
0
Наталия Петрова-Узунова
Благодаря !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв