Ароматни курабийки

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Ароматни курабийки
Снимка: Наталия Петрова
2 / 3
02/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
20
"Ароматът на тези курабийки се носи в цялата кухня Поднесете с чаша кафе и се насладете на мига"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • масло - 1/2 к.ч.разтопено
  • брашно - колкото поеме
  • захар - 1 и 1/2 к.ч.
  • сода бикарбонат - 1 к.л. бикарбонат
  • амонячна сода - 1 пакетче
  • лимонова кора
  • ванилия - 1 бр.
  • канела - мед за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме млякото и сода бикарбонат, разбъркваме и прибавяме яйцето, маслото, олиото, захарта, настърганата кора от лимона и постепенно добавяме брашното, като в него сипваме амонячната сода и ванилията.

Омесваме меко тесто. С помощта на шприц форма правим курабийките и ги нареждаме в тава. Печем за 15-20 минути на 150-200 градуса или до готовност.

След като курабийките са изпечени, ги оставяме под кърпа да се охладят и тогава слагаме в чиния и декорираме с малко смесени мед и канела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
явно фурната ми пече по-бързо заради вентилатора, но за повече от 10 минути ще прегорят
07.05.2016 15:24