Трезве чорба с ориз и месо

02/05/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф743308265
"Утре ще ни благодарите, а сега си запишете рецептата "
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо328
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 1 в.ч.
  • телешко месо - 100 г от буркан
  • доматен сок - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 и 1/2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 100 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • джоджен
  • лук - 1/2 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се надробява лукът на ситно. Добавя се телешкото месо, доматеният сок, сол на вкус, черен пипер, джоджен и олио. Разбъркват се добре и се налива вода.

Слага се да ври около 30 мин.

Оризът се почиства и се измива. След това в тенджерата се добавя оризът и се оставя да ври още 10 мин. През това време в тиган се разтопява маслото. Добавя се брашното и червеният пипер и се запържват.

Добавя се малко от водата от тенджерата и се разбърква хубаво.

След това сместа се изсипва в тенджерата, като се разбърква около 2-3 мин. След това се оставя да ври още 30 мин.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Джемиле Чешлиева
Най-обикновена селска чорба е. А наименовнието "трезве" е и избрано от администраторите.
0
0
Албена
Албена
02.05.2016 18:49
За изтрезняване трябва и нещо киселичко,но и чорбите имат ефект.
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
02.05.2016 18:37
Няма особен вид,но може би затова е и трезве чорба..
0
0
Джемиле Чешлиева
Обикновена селска чорба от рецептите на баба.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв