Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Оризова Супа»Трезве чорба с ориз и месо

Трезве чорба с ориз и месо

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Трезве чорба с ориз и месо
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
02/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5
"Утре ще ни благодарите, а сега си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 в.ч.
  • телешко месо - 100 г от буркан
  • доматен сок - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 и 1/2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 100 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • джоджен
  • лук - 1/2 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се надробява лукът на ситно. Добавя се телешкото месо, доматеният сок, сол на вкус, черен пипер, джоджен и олио. Разбъркват се добре и се налива вода.

Слага се да ври около 30 мин.

Оризът се почиства и се измива. След това в тенджерата се добавя оризът и се оставя да ври още 10 мин. През това време в тиган се разтопява маслото. Добавя се брашното и червеният пипер и се запържват.

Добавя се малко от водата от тенджерата и се разбърква хубаво.

След това сместа се изсипва в тенджерата, като се разбърква около 2-3 мин. След това се оставя да ври още 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Най-обикновена селска чорба е. А наименовнието "трезве" е и избрано от администраторите.
04.05.2016 00:46
Албена Асенова
Албена Асенова
За изтрезняване трябва и нещо киселичко,но и чорбите имат ефект.
02.05.2016 18:49
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Няма особен вид,но може би затова е и трезве чорба..
02.05.2016 18:37
1
Покажи всички подкоментари