Кифлички и мини козуначета

02/05/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру161881745710
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо800
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр. без 1 жълтък, той е за намазване
  • захар - 1 ч.ч.
  • мас - 100 мл разтопена
  • лимонада - 1 ч.ч. хладка
  • мая - 1 кубче
  • сол - щипка
  • ванилия
  • лимонова кора
  • брашно - 1 кг
  • Поръсване и украса
  • червени боровинки
  • захар
  • течен шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта. Маята се разтваря в част от лимонадата и щом шупне, сипваме в пресято брашно. Добавят се разбитите яйца, разтопената мас, останалата лимонада, настръгана кора от лимон, ванилия, щипка сол. Замесва се меко тесто. Намазва се с олио и оставяме да втаса 50 минути на топло.

Готовото тесто се разделя на три части. Първата се разточва на кръгла кора, нарязва се на триъгълници. В широката част се поставя малко течен шоколад и се навиват кифлички. Нареждаме в тава. Втората част се късат малки топчета, оформя се фитил и се връзва на възелчета. Двата края се събират отдолу, да се оформи цвете. В средата се поставя червена боровинка.

Третата част се оформят топчета с големина на ябълка. От средата на топчето се разточва надолу, а точилката се притиска в горната част. Разтоканата част се срязва на три и се плете плитка. Прехвърля се плитката върху притиснатата част. Нареждат се в намаслена тава. Втасва още 20 минути, намазва се с разбит жълтък, поръсваме със захар по желание.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 20-25 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Веселина Константинова
Страхотни! Както винаги, много сполучливи!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв