Вита питка със сирене

03/05/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3446692552
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо626
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се затопля и в него се разтваря маята, след това се прибавят яйцата, олиото, оцета, сипва се малко брашно, солта и захарта, разбърква се и се добавя още брашно, докато се получи меко тесто.

Тестото се оставя да втаса. След като тестото е готово, се разделя на седем равни части. Всяка една от частите се разточва(не много тънко), поръсва се с малко сирене, навива се и се поставя в намазана с мазнина тава.

Така се прави и с останалото тесто. След като сме навили питката я оставяме да втаса отново( да напълни тавата). Печем в загрята фурна на 180-220 градуса за около 40 мин., като малко преди да е напълно изпечена я поръсваме с настърган кашкавал.

След като е изпечена питката я изваждаме от фурната, поръсваме я с шарена сол и я покриваме с кърпа.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар