Вкусно агнешко за 30 минути

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Вкусно агнешко за 30 минути
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
03/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Да, да, нищо не може да се сравни с печено на бавен огън агнешко месо, но винаги може да опитате и нашето предложение за вкусно агнешко месо при това само за 30 минути, нали"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • олио - 1 к.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • лук - 1 връзка пресен
  • доматено пюре - 250 мл или сок
  • грах - 1 ч.ч. замразен
  • чушки - 1 бр. червена
  • джоджен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера под налягане слагаме посоленото и натрито със червен пипер агнешко месо. Нарязваме картофите на едри кубчета и слагаме върху месото. Замразеният грах и чушка разстиламе върху картофите.

Най-отгоре слагаме нарязания пресен лук, джоджен, черен пипер, сол, олио и поливаме със доматения сок. Ако е малко, доливаме и 1 ч.ч вода.

Затваряме тенджерата и след като заври засичаме 30-35 минути, след което е готово ястието – задушено, ароматно и много вкусно задушено агнешко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Месцето направо се разпада,толкова крехко става.
06.05.2016 17:51
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много е удобно да готвиш в тях заради липсата на време.
06.05.2016 16:27
Monika Ivanova
Monika Ivanova
почти съм се навила и аз да си взема тенджера под налягане като гледам колко бързи рецепти предлагате
06.05.2016 16:20
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Да така е, понякога като нямаме много време те са идеалния вариант.
03.05.2016 23:17
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много бързо и крехко става в тези чудни тенджерки
03.05.2016 21:13