Пълнени тиквички с гъби и кашкавал

03/05/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3526692562
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 319
  • Преглеждания за месеца289
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват, разрязват се на две през средата (по дължина) и се издълбават внимателно с малка лъжичка. Вътрешността на тиквичките не се изхвърля, а се нарязва на ситно в друг съд. Гъбите се почистват и нарязват на ситно.

В дълбок тиган слагаме маслото и 2 с.л. олио да се загреят, след което сипваме гъбите да се задушат. След като по омекнат гъбите сипваме нарязаните на ситно вътрешности на тиквичките, 2-3 накълани скилидки чесън, малко копър, магданоз, щипка черен пипер и сол на вкус.

Разбъркваме още 1-2 мин. и махаме от огъня. Нареждаме почистените тиквички в тавичка като преди това ги овалваме в малко олио и сол.

След като сме ги наредили разпределяме равномерно гъбите и печем в загрята на 150 градуса фурна за 15 минути, след което изваждаме тавата, поръсваме тиквичките с настърган кашкавал и връщаме във фурната за още 5-10 минути на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар