Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Тиквички на Фурна»Пълнени тиквички с гъби и кашкавал

Пълнени тиквички с гъби и кашкавал

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Пълнени тиквички с гъби и кашкавал
Снимка: Наталия Петрова
1 / 4
03/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Въпросните тиквички са опасно вкусни и следва да бъдат унищожавани на място - топли или студени"

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр.
  • гъби - 300 г пресни печурки
  • кашкавал - 100 г
  • масло - 50 г
  • олио
  • копър
  • магданоз
  • чесън
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват, разрязват се на две през средата (по дължина) и се издълбават внимателно с малка лъжичка. Вътрешността на тиквичките не се изхвърля, а се нарязва на ситно в друг съд. Гъбите се почистват и нарязват на ситно.

В дълбок тиган слагаме маслото и 2 с.л. олио да се загреят, след което сипваме гъбите да се задушат. След като по омекнат гъбите сипваме нарязаните на ситно вътрешности на тиквичките, 2-3 накълани скилидки чесън, малко копър, магданоз, щипка черен пипер и сол на вкус.

Разбъркваме още 1-2 мин. и махаме от огъня. Нареждаме почистените тиквички в тавичка като преди това ги овалваме в малко олио и сол.

След като сме ги наредили разпределяме равномерно гъбите и печем в загрята на 150 градуса фурна за 15 минути, след което изваждаме тавата, поръсваме тиквичките с настърган кашкавал и връщаме във фурната за още 5-10 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: