Гръцки царевичен хляб

05/10/2011
"Ухание на прясно изпечен хляб се носи от кухнята, царевичен хляб и току що приготвен айрян!"
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо21 479
  • Преглеждания за месеца183
  • Преглеждания за седмицата55
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • царевично брашно - 200 г и малко за поръсване
  • мая - 1 пакетче
  • захар - 1 с. л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • вода - 1 и 1/2 ч. топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се смесват двата вида брашно, сол, захар и мая. Прави се дупка в центъра и добавете зехтин и чаша вода. Разбъркайте и добавете по малко останалата вода, докато получите леко твърдо тесто.

Изсипете тестото върху тезгяха и месете около 10 минути. Направете тесто на топка, слага се в купа. Покрийте и оставете на топло да втасва за около час.

Втасалото тесто се разделя на половина. Направете две въжета, около 20 см дълги на руло порасете с царевично брашно. Поставете ги в тава, покрийте с кърпа да втаса 30 минути.

Загрейте фурната до 180 градуса. Направете диогонални 3 – 4 разреза и печете 40 минути.подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар