Сухи пастички

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Сухи пастички
Снимка: Наталия Петрова
1 / 3
03/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Сухи пастички, но не от онези, които се продават опаковани по магазините, а топящи се в устата и ароматни"

Необходими Продукти

  • За блата
  • мед - 1 ч.ч.
  • масло - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • брашно - колкото поеме
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сол - щипка
  • За крема
  • крема сирене - 1 пакетче
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • захар - 1 ч.ч.
  • лимони - кора от 1 бр.
  • течен шоколад - 300 г
  • ягоди - 5 - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блат: Чукваме яйцата като отделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците на сняг. Жълтъците, маслото и меда разбъркваме с миксер, след което към тях прибавяме и разбитите на сняг белтъци, смесваме ги внимателно с шпатула.

След това пресяваме малко брашно с бакпулвера, солта и какаото, отново разбъркваме и постепенно добавяме още брашно до получаването на гладка кексова смес.

Изсипваме сместа върху хартия за печене в голяма правоъгълна тава, след това печем на 180 градуса за 10 минути и увеличаваме на 200 градуса до готовност. След като блатът е изпечен го оставяме да изстине напълно.

Крем: Разбиваме с миксер сметаната и захарта, след това прибавяме крема сиренето и настърганата кора от лимона и разбиваме отново.

След като блатът се е охладил го нарязваме на 8 равни квадратчета, които режем по диагонал, за да се получат триъгълници.

Вземаме едно триъгълниче, слагаме върху него от крема, слагаме още едно триъгълниче и декорираме с течен шоколад и ягоди. По този начин приготвяме и останалите пастички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Супер са, много ми харесаха на външен вид, а предполагам са и толкова вкусни, колкото красиви!
03.05.2016 21:43
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Страхотни са и много стилно поднесени!
03.05.2016 17:23
1
Покажи всички подкоментари