Подлютено прясно зеле с месо

04/05/2016
Лидия - Гери
отЛидия - ГериГотвач2571541
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо188
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • зеле - 2 бр. малки зелки, около 2 кг
  • свинско месо - 500 г
  • домати - 2 - 3 бр. малки
  • олио
  • червен пипер - лют
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се почиства и нарязва на парчета. Месото се нарязва на парчета и се запържва от всички страни в мазнината.

След това се изважда, прибира се на топло и в същата мазнина се запържва зелето. Когато зелето омекне, добавят се нарязаните на дребно домати и запърженото месо.

Ястието се подправя с лютия червен пипер, черен пипер и сол.

Налива се малко вода и се вари в тенджера под налягане около 45 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Благоева
Често го правя, но ми допада повече с кисело зеле! По-вкусно е!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв