Домашен Течен Шоколад

Administratorот AdministratorАдминистратор / Автор
14/06/2013
"Днес ще ви представим един невероятен домашен течен шоколад, който някои повече определят като шоколадов крем. Дали е крем или шоколад преценете сами, ние гарантираме само че е невероятно вкусен"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Сготви+2 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо96 744
  • Преглеждания за месеца244
  • Преглеждания за седмицата103
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Пригответе бурканчетата за съхранение на течния шоколад. Измийте ги с гореща вода и добре ги подсушете. В тенджера смесете всички сухи съставки.

Разбъркайте и постепенно добавете млякото. Ако се налага, прецедете от бучките. Имайте предвид, че сместа трябва да бъде еднородна. Добавете маслото и сложете на бавен огън.

Постоянно разбърквайте, за да не останат бучки в сместа, тъй като тя се сгъстява много бързо, особено на дъното. По желание можете да добавите ядки.

Нарежете ги на ситно или ги смелете на фин прах, тогава течният шоколад ще има изискан вкус на ядки. Можете да използвате ситно нарязани сушени плодове.

Смесете добре всичко и варете до сгъстяване, без да оставяте сместа да кипи. Видите ли да се появява първото мехурче на повърхността на шоколада, махнете го от котлона.

След като махнете шоколада от огъня, го налейте в буркани. Наливайте внимателно, за да не се спука бурканът от горещата течност. След няколко часа течният шоколад ще се сгъсти.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 29
4 9
3 4
2 2
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
28.02.2016 16:55
и аз за първи път виждам брашно в подобна рецепта, трябва да се пробва
2
0
Мартина Тракова
течния шоколад се прави от сухо мляко.
7
1
Дани
Дани
08.12.2013 16:59
Тази рецепта е за обикновено варено кремче с какао и няма нищо общо с домашния течен шоколад. А той се прави с 1 ч. чаша пудра захар, 125 гр. краве масло, 250 гр. сухо мляко, 50 гр. натурално какао на прах, 3/4 чаша хладка вода и 2 ванилии. И няма никакво варене. Единственото, което се прави на по-висока Т е разтопяването на маслото. То се разтопява, смесват се всички предвидени продукти и се бърка интензивно - препоръчително е да е с миксер, тъй като е доста трудно разтварянето на сухото мляко. Ако се бърка на ръка задължително остават наразтворени бучици. По желание могат да се добавят смлени лешници или бадеми. Нищо против предложеното кремче, но нека да назоваваме произведенията си с точните им имена и да не се подвеждаме. А и 2 ч.чаши захар? Брррр...
42
2

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти