Домашен Течен Шоколад

Administratorот AdministratorАдминистратор / Автор
14/06/2013
"Днес ще ви представим един невероятен домашен течен шоколад, който някои повече определят като шоколадов крем. Дали е крем или шоколад преценете сами, ние гарантираме само че е невероятно вкусен"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Сготви+2 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо93 855
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата109
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • захар - 2 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • какао - 3 с.л.
  • брашно - 1/2 ч.ч.

Приготвяне

Пригответе бурканчетата за съхранение на течния шоколад. Измийте ги с гореща вода и добре ги подсушете. В тенджера смесете всички сухи съставки.

Разбъркайте и постепенно добавете млякото. Ако се налага, прецедете от бучките. Имайте предвид, че сместа трябва да бъде еднородна. Добавете маслото и сложете на бавен огън.

Постоянно разбърквайте, за да не останат бучки в сместа, тъй като тя се сгъстява много бързо, особено на дъното. По желание можете да добавите ядки.

Нарежете ги на ситно или ги смелете на фин прах, тогава течният шоколад ще има изискан вкус на ядки. Можете да използвате ситно нарязани сушени плодове.

Смесете добре всичко и варете до сгъстяване, без да оставяте сместа да кипи. Видите ли да се появява първото мехурче на повърхността на шоколада, махнете го от котлона.

След като махнете шоколада от огъня, го налейте в буркани. Наливайте внимателно, за да не се спука бурканът от горещата течност. След няколко часа течният шоколад ще се сгъсти.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 29
4 9
3 4
2 2
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Изпрати
Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
28.02.2016 16:55
и аз за първи път виждам брашно в подобна рецепта, трябва да се пробва
2
0
Мартина Тракова
течния шоколад се прави от сухо мляко.
7
1
Дани
Дани
08.12.2013 16:59
Тази рецепта е за обикновено варено кремче с какао и няма нищо общо с домашния течен шоколад. А той се прави с 1 ч. чаша пудра захар, 125 гр. краве масло, 250 гр. сухо мляко, 50 гр. натурално какао на прах, 3/4 чаша хладка вода и 2 ванилии. И няма никакво варене. Единственото, което се прави на по-висока Т е разтопяването на маслото. То се разтопява, смесват се всички предвидени продукти и се бърка интензивно - препоръчително е да е с миксер, тъй като е доста трудно разтварянето на сухото мляко. Ако се бърка на ръка задължително остават наразтворени бучици. По желание могат да се добавят смлени лешници или бадеми. Нищо против предложеното кремче, но нека да назоваваме произведенията си с точните им имена и да не се подвеждаме. А и 2 ч.чаши захар? Брррр...
42
2
Маша
Маша
05.08.2013 01:42
Течен шоколад-
1ч.ч.вода,1ч.ч захар не пълна,1пак.масло-125г-82% масленост,5с.л.какао,250г сухо мляко.Пробвайте.
15
1
мими
мими
24.12.2014 11:42
мисля ,че не е много трудно!!!!!!!!!!!!!!
4
2
Катица Цинцева
Катица Цинцева
03.08.2013 22:59
Сега ще ви кажа точната рецепта за течен шоколад:
1.300 мл прясно мляко
2.300 гр. захар
3.1 пакет краве масло/125 гр./
4.5 пакета сухо мляко,мисля че бяха по 50 гр
5.100 гр какао
На слаб огън се разтопяват млякото ,захарта и маслото когато се разтопи /без да завира/ се прибавя пресятото сухо мляко и какао като се бърка непрекъснато,накрая се добавят 2бр.ванилия.така получената смес се разлива в подходящи съдове и се оставя в хладилника.
9
2
Иванова
Иванова
23.07.2013 14:59
Ето моята 30-ет годишна рецепта за течен шоколад:
125г сухо мляко;
2 ч.ч. пудра захар;
8 с.л. какао;
250г сухо мляко;
1 ч.ч. вода.
5
1
Нора
Нора
16.03.2015 20:14
Колко пъти се слага сухо мляко?
2
0
Валентина Печева
Валентина Печева
23.07.2013 00:31
Това не е рецепта за течен шоколад, а за шоколадов крем
5
1
Mеги
Mеги
27.04.2013 08:49
Глупости!Това не е изобщо течен шоколад.Това брашно от къде го измислихте? Аз го правя по тази рецепта и наистина става вкусен.Домашен течен шоколад:
==================

Необходими продукти:

300 гр захар
250 гр сухо мляко
125 гр масло
2 с.л. какао
1 пак. ванилия

Приготвяне:


В 150-200 мл вряща вода (количеството зависи от качеството на сухото мляко) се изсипва захарта и се бърка до разтопяването й.
В така получения сироп се слага маслото и пак се бърка до разтопяването му.
В дълбок съд се смесват сухото мляко (под-вкусно става с високомалсено), какаото и ванилията.
Сиропът се изсипва на тънка струйка в сухата смес и се бърка яростно, за да не се получат бучки.
Топлата смес се разлива във чашки, оставя се да изстине и се слага в хладилника, където допълнително се сгъстява
8
0
Зорница
Зорница
19.09.2011 23:22
Направих домашен течен шоколад по посочената рецепта. Няма вкус на течен шоколад, прилича на шоколадов нишестен крем, приготвен с прясно мляко. Вкусно е, но очаквахме друго.
Бурканчетата не се варят.
0
0
Rex
Rex
19.09.2011 18:28
За да стане по-полезен шоколада, заменете бялата захар с кафява и прибавете повече какао - общо около 6 лъжици. Да ви е сладко.
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с