Домашен Течен Шоколад

14/06/2013
Администратор
отАдминистраторПомощник Готвач4421489
"Днес ще ви представим един невероятен домашен течен шоколад, който някои повече определят като шоколадов крем. Дали е крем или шоколад преценете сами, ние гарантираме само че е невероятно вкусен"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо123 032
  • Преглеждания за месеца864
  • Преглеждания за седмицата293
  • Коментирана13 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе бурканчетата за съхранение на течния шоколад. Измийте ги с гореща вода и добре ги подсушете. В тенджера смесете всички сухи съставки.

Разбъркайте и постепенно добавете млякото. Ако се налага, прецедете от бучките. Имайте предвид, че сместа трябва да бъде еднородна. Добавете маслото и сложете на бавен огън.

Постоянно разбърквайте, за да не останат бучки в сместа, тъй като тя се сгъстява много бързо, особено на дъното. По желание можете да добавите ядки.

Нарежете ги на ситно или ги смелете на фин прах, тогава течният шоколад ще има изискан вкус на ядки. Можете да използвате ситно нарязани сушени плодове.

Смесете добре всичко и варете до сгъстяване, без да оставяте сместа да кипи. Видите ли да се появява първото мехурче на повърхността на шоколада, махнете го от котлона.

След като махнете шоколада от огъня, го налейте в буркани. Наливайте внимателно, за да не се спука бурканът от горещата течност. След няколко часа течният шоколад ще се сгъсти.подобни рецепти тук

5 31
4 10
3 5
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Веселина Гатева
Това е обикновен крем какао,който няма нищо общо с течен шоколад-не аблуждавайте домакините,които го правят за първи път.
0
0
Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
28.02.2016 16:55
и аз за първи път виждам брашно в подобна рецепта, трябва да се пробва
4
0
Мартина Тракова
течния шоколад се прави от сухо мляко.
10
1

Виж всички коментари или напиши такъв