петък, 19 декември

Домашен Течен Шоколад

Публикувана от:
Видяно: 55 546 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Други Десерти
Рецепта за Домашен Течен Шоколад
Приготвяне
Готвене
Общо

Необходими Продукти

  • захар - 2 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • какао - 3 с.л.
  • брашно - 1/2 ч.ч.

Приготвяне на Домашен Течен Шоколад

Пригответе бурканчетата за съхранение на течния шоколад. Измийте ги с гореща вода и добре ги подсушете. В тенджера смесете всички сухи съставки.

Разбъркайте и постепенно добавете млякото. Ако се налага, прецедете от бучките. Имайте предвид, че сместа трябва да бъде еднородна. Добавете маслото и сложете на бавен огън.

Постоянно разбърквайте, за да не останат бучки в сместа, тъй като тя се сгъстява много бързо, особено на дъното. По желание можете да добавите ядки.

Нарежете ги на ситно или ги смелете на фин прах, тогава течният шоколад ще има изискан вкус на ядки. Можете да използвате ситно нарязани сушени плодове.

Смесете добре всичко и варете до сгъстяване, без да оставяте сместа да кипи. Видите ли да се появява първото мехурче на повърхността на шоколада, махнете го от котлона.

След като махнете шоколада от огъня, го налейте в буркани. Наливайте внимателно, за да не се спука бурканът от горещата течност. След няколко часа течният шоколад ще се сгъсти.

4.4 от 40 Гласа

Отзиви (15)

  • 4
    5
    Отговор
    течен шоколад

    2014-02-13, Оценка 5 от 5 за Домашен Течен Шоколад

    хахахахахаха и аз ще ви кажа една рецепта мн лесна влизате в магазина и си купувате
  • 10
    0
    Отговор
    ina

    2014-02-13, Оценка 5 от 5 за Домашен Течен Шоколад

    няма нищо общо с шоколада не е хубаво изхварлих го
  • 22
    0
    Отговор
    dinara
    dinara

    2013-12-08, Оценка 3 от 5 за Домашен Течен Шоколад

    Тази рецепта е за обикновено варено кремче с какао и няма нищо общо с домашния течен шоколад. А той се прави с 1 ч. чаша пудра захар, 125 гр. краве масло, 250 гр. сухо мляко, 50 гр. натурално какао на прах, 3/4 чаша хладка вода и 2 ванилии. И няма никакво варене. Единственото, което се прави на по-висока Т е разтопяването на маслото. То се разтопява, смесват се всички предвидени продукти и се бърка интензивно - препоръчително е да е с миксер, тъй като е доста трудно разтварянето на сухото мляко. Ако се бърка на ръка задължително остават наразтворени бучици. По желание могат да се добавят смлени лешници или бадеми. Нищо против предложеното кремче, но нека да назоваваме произведенията си с точните им имена и да не се подвеждаме. А и 2 ч.чаши захар? Брррр...
  • 8
    0
    Отговор
    Маша

    2013-08-05, Оценка 3 от 5 за Домашен Течен Шоколад

    Течен шоколад-
    1ч.ч.вода,1ч.ч захар не пълна,1пак.масло-125г-82% масленост,5с.л.какао,250г сухо мляко.Пробвайте.
  • 6
    2
    Отговор
    Катица Цинцева

    2013-08-03, Оценка 2 от 5 за Домашен Течен Шоколад

    Сега ще ви кажа точната рецепта за течен шоколад:
    1.300 мл прясно мляко
    2.300 гр. захар
    3.1 пакет краве масло/125 гр./
    4.5 пакета сухо мляко,мисля че бяха по 50 гр
    5.100 гр какао
    На слаб огън се разтопяват млякото ,захарта и маслото когато се разтопи /без да завира/ се прибавя пресятото сухо мляко и какао като се бърка непрекъснато,накрая се добавят 2бр.ванилия.така получената смес се разлива в подходящи съдове и се оставя в хладилника.
  • 5
    1
    Отговор
    Иванова

    2013-07-23, Оценка 3 от 5 за Домашен Течен Шоколад

    Ето моята 30-ет годишна рецепта за течен шоколад:
    125г сухо мляко;
    2 ч.ч. пудра захар;
    8 с.л. какао;
    250г сухо мляко;
    1 ч.ч. вода.
  • 3
    1
    Отговор
    Валентина Печева

    2013-07-23, Оценка 3 от 5 за Домашен Течен Шоколад

    Това не е рецепта за течен шоколад, а за шоколадов крем
  • 0
    0
    Отговор
    Мима

    2013-04-28, Оценка 3 от 5 за Домашен Течен Шоколад

    Нееее, изобщо не е шоколад, стана крем-какао, ами дааа, с това брашно в него!!!!! Да, пробвайте рецептата на Меги - на млади години я правех, чудесен става!!!!!!
  • 7
    0
    Отговор
    Mеги

    2013-04-27, Оценка 3 от 5 за Домашен Течен Шоколад

    Глупости!Това не е изобщо течен шоколад.Това брашно от къде го измислихте? Аз го правя по тази рецепта и наистина става вкусен.Домашен течен шоколад:
    ==================

    Необходими продукти:

    300 гр захар
    250 гр сухо мляко
    125 гр масло
    2 с.л. какао
    1 пак. ванилия

    Приготвяне:


    В 150-200 мл вряща вода (количеството зависи от качеството на сухото мляко) се изсипва захарта и се бърка до разтопяването й.
    В така получения сироп се слага маслото и пак се бърка до разтопяването му.
    В дълбок съд се смесват сухото мляко (под-вкусно става с високомалсено), какаото и ванилията.
    Сиропът се изсипва на тънка струйка в сухата смес и се бърка яростно, за да не се получат бучки.
    Топлата смес се разлива във чашки, оставя се да изстине и се слага в хладилника, където допълнително се сгъстява
  • 1
    0
    Отговор
    pooh

    2013-04-25, Оценка 3 от 5 за Домашен Течен Шоколад

    Няма как да стане. В шоколада бил той течен или твърд няма брашно или нишесте. Нищо чудно, че в един от коментарите пише, че имало вкус на нишестен крем. Такъв вкус има брашното сварено в мляко. Домашния течен шоколад се прави от какао, сухо мляко, прясно мляко, краве масло, захар и ванилия. Ако се поразровя ще намеря и точни пропорции.

Домашна и лесна рецепта за Домашен Течен Шоколад. Не намерихте това което търсите? Прегледай другите ни специалитети за Домашен Течен Шоколад. Вкусни рецепти от местната и чуждестранна кухня. Съвети за готвенето на Домашен Течен Шоколад в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с множество рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.