Домашен Течен Шоколад

AdminAdmin
Администратор
215715342k
Домашен Течен Шоколад1 / 2
14/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
"Днес ще ви представим един невероятен домашен течен шоколад, който някои повече определят като шоколадов крем. Дали е крем или шоколад преценете сами, ние гарантираме само че е невероятно вкусен"

Необходими Продукти

  • захар - 2 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • какао - 3 с.л.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе бурканчетата за съхранение на течния шоколад. Измийте ги с гореща вода и добре ги подсушете. В тенджера смесете всички сухи съставки.

Разбъркайте и постепенно добавете млякото. Ако се налага, прецедете от бучките. Имайте предвид, че сместа трябва да бъде еднородна. Добавете маслото и сложете на бавен огън.

Постоянно разбърквайте, за да не останат бучки в сместа, тъй като тя се сгъстява много бързо, особено на дъното. По желание можете да добавите ядки.

Нарежете ги на ситно или ги смелете на фин прах, тогава течният шоколад ще има изискан вкус на ядки. Можете да използвате ситно нарязани сушени плодове.

Смесете добре всичко и варете до сгъстяване, без да оставяте сместа да кипи. Видите ли да се появява първото мехурче на повърхността на шоколада, махнете го от котлона.

След като махнете шоколада от огъня, го налейте в буркани. Наливайте внимателно, за да не се спука бурканът от горещата течност. След няколко часа течният шоколад ще се сгъсти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
534
411
35
21
10
Дай твоята оценка: