Козуначени кифлички с мед

04/05/2016
Diana
отDianaЧирак6110781
"Само една от тях е достатъчна, за да ви накара да се усмихнете "
Приготвяне120 мин.
Готвене40 мин.
Общо160 мин.
Порции32
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 570
  • Преглеждания за месеца1939
  • Преглеждания за седмицата652
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • за тестото
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/3 к.ч.
  • мая - 1/2 кубче
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 500г
  • мед - за намазване
  • захар - за поръсване на кифлите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете от киселото мляко и водата гъст айрян. Загрейте го леко, но да не е горещо. Разтворете в него 1 с.л. захар, 2с.л. брашно и маята.

Разбъркайте да стане на каша и оставете за 10 мин. да шупне. Разбъркайте отделно яйцата, олиото и останалото количество захар. Смесваме активираната мая и сместа с яйцата.

Омесваме с брашното меко тесто, като в процеса на месене добавяме солта. Оставяме тестото да втаса за около час.

Втасалото тесто разделяме на две части. Всяка разточване на кръг с дебелина около 1 см. Кръга разделяме на 16 еднакви триъгълника, всеки мажем с течен мед и навиваме на кифлички.

Подреждаме ги в подходяща тава, предварително покрита с хартия за печене, на разстояние една от друга. Оставяме на топло, да си починат още около 30-40 мин. Намазваме ги с разбит жълтък и поръсваме обилно със захар.

Печем в загрята на 200 градуса фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Интересна рецепта със кисело мляко. Ще направя и нея да видя разликата от стандартните козуначени кифлички.
1
0
Diana
Diana
05.05.2016 07:42
Благодаря Ваня! Ще се радвам да пробваш и споделиш впечатления.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв