Сладки гъбки с канелена захар

04/05/2016
цветослава киркова
отцветослава кирковаГотвач377192281
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо656
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • масло - 125 г меко
  • пудра захар - 120 г
  • брашно - 350 г
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • канелена захар - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мекото масло се разбива с пудрата захар, добавя се яйцето и олиото, след това се добавя половината канелена захар и малко по малко брашното, измесва се меко не лепнещо тесто, завива се в прозрачно фолио и се оставя за 2 часа в хладилник.

От готовото тесто се оформят топчета, леко се приплескват и се фиксират пънчетата с помощта на капачка, подреждат се в тава застлана с хартия, поръсват се с останалата захар и се пекат в загрята фурна за 10 минути.

Трябват им няколко часа за да омекнат, а на другия ден са най-вкусни.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

цветослава киркова
Бързо , лесно и вкусно , ако обичате такъв вид сладки разбира се !
1
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
04.05.2016 20:37
от вчера до сега на 3 места попаднах на тази рецепта...явно трябва да я правя
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв