Неустоим тутманик

04/05/2016
Катя Благоеваот Катя БлагоеваПомощник Готвач 1x
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 560
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в дълбок съд, след което в средата се прави кладенче.

В кладенчето се изсипват олиото, две от яйцата плюс един белтък, киселото мляко с разтворената в него сода и ситно натрошеното сирене.

Замесва се гладко тесто. Тавичката, в която се пече тутманикът, се намазва с олио и се поръсва с брашно, за да може да се извади.

След това се изсипва гладкото тесто. Отгоре приготвеното печиво се намазва с разбит жълтък. Пече се на умерена фурна.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Василка
Василка
01.11.2016 12:27
Става уникален. Проста рецепта, но много вкусна. Снимката е точно по рецептата!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв