Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Бързи питки със сирене

Бързи питки със сирене

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Бързи питки със сирене1 / 2
20/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Не се подвеждайте по заглавието на рецептата - тези питки се наричат бързо, не защото се правят бързо, а защото си излапват със скоростта на светлината"

Необходими Продукти

  • сирене - 1 ч.ч. натрошено
  • яйца - 1 брой
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 2/3 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • брашно - около 3 ч.ч. пресято
  • кашкавал - 100 г настърган
  • мак - по желание, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тава сипете 2 ч.ч. брашно и направете кладенче. Добавете в него натрошеното сирене, яйцето, олиото, солта. В киселото мляко разтворете содата и добавете към другите продукти.

Замесете меко тесто и постепенно сипвайте и останалата 1 ч.ч. брашно. Оставете тестото да престои в хладилника за около 10 минути. Загрейте фурната на 200 градуса.

От тестото оформете сиренки с форма малко по-голяма от на орех. Подредете ги в тавичка на разстояние едно от друго, защото увеличават двойно обема си при печене. Върху всяко топче поръсете малко настърган кашкавал и маково семе. Изпечете питките до златисто.

Самата тавичка не се маже с мазнина, защото в тестото има олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
520
419
39
23
10
Дай твоята оценка: