Печени бутчета с хрупкава коричка

04/05/2016
enggell2020@abv.bg
отenggell2020@abv.bgГотвач278565951
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 887
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 11 бр. долни
  • лимонов сок - от два лимона
  • сол - на вкус
  • червен пипер
  • олио
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата надупчвам с вилица. Смесвам малко олио и лимонов сок, сол на вкус, с които бутчетата престояват 2-3 часа.

Преди да сложа да се пекат, обтривам с червен пипер, овалвам в галета и подреждам в тавичка, покрита с алуминиево фолио, намазано с мазнина.

След като всички бутчета са направени така, прецеждам течността и на няколко места слагам от нея при бутчетата, като внимавам да не попадне върху тях, покривам тавичката с фолио и пека на 200 градуса за 50 мин.

След това махам фолиото и пека още до приятен цвят.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

цветослава киркова
Аз добавям и подправки към галетата, наистина са много вкусни.
1
0
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
07.05.2016 16:06
Благодаря!
0
0
Джемиле Чешлиева
Лесна рецепта и много вкусна
1
0
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
07.05.2016 16:06
Благодаря
0
0
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
04.05.2016 17:12
Много са вкусни и всички ги хапват с удоволствие!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв