Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Чревца»Ароматни агнешки чревца на фурна

Ароматни агнешки чревца на фурна

NikolNikol
Чирак
5518190144
Ароматни агнешки чревца на фурна1 / 2
07/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешки чревца - 1 кг
  • моркови - 3 - 4 бр.
  • целина - 1 - 2 резена
  • зелен лук - 7 - 8 връзки
  • пресен чесън - 1 връзка
  • масло - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • джоджен - 1 щипка сух
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 1/2 ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измитите чревца се сваряват в посолена вода заедно с морковите и целината.

Отцеждат се и се нарязват на ситно. Лукът и чесънът също също се нарязват на ситно и се пържат в маслото, след което се прибавят червеният пипер, чревцата, доматеното пюре, магданозът и джодженът.

Сместа се разбърква, изсипва се в тавичка и се залива с 1 ч.ч. бульон от чревцата. Пече се в умерена фурна.

След като се опече се залива със смес от яйцата, сол, брашно и прясното мляко и пак се запича на силна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: