Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Копривени хлебчета

Копривени хлебчета

Копривени хлебчета
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
04/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Перфектна симбиоза на вкусове, която ще ви остави без думи"

Необходими Продукти

  • вода - 300 мл хладка
  • мая - 1 бр.
  • брашно - 400 г
  • сол - 1 ч.л. равна
  • захар - 2 щипки
  • коприва - 1 връзка
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се бланшира, отцежда и нарязва на ситно. Смесва се сухата мая с брашното, солта, захарта, водата и нарязаната коприва.

Замесва се меко тесто. Втасва 40 минути на топло. Разделя се на 7-8 топчета, нареждат се в намазана с олио тава.

Отгоре се намазват с олио и залепваме листо прясна коприва. Печем за 25 минути на 180 градуса. Вкусни, ефектни и здравословни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
имам малко изостанала копривка май така ще я оползотворя утре
06.05.2016 23:04