Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Запечено ярешко в було

Запечено ярешко в було

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Запечено ярешко в було
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
05/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
8
"Става уникално вкусно, задушено и препечено! Опитайте!Оценете и коментирайте!"

Необходими Продукти

  • ярешко месо - 2 кг (ребра и месо с кости на порции, було от ярето)
  • зелен лук - 2 връзки
  • джоджен - 1 голяма връзка
  • ориз - 2 ч.ч.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на големи порции, осоляваме и обилно поръсваме с червен пипер и олио.

Нарязваме пресния лук и слагаме в тавата, като поръсваме с червен, черен пипер, олио и сол.

Добавяме и нарязания джоджен, разбъркваме добре и отгоре подреждаме порциите месо. Добавяме и водата, която не трябва да е много.

Разпъваме булото и го разстиламе върху месото. С алуминиево фолио покриваме тавата и слагаме да се пече на умерена фурна.

След около час и половина изваждаме тавата и отстраняваме фолиото. Добавяме и ориза, който трябва да поеме водата.

Става уникално вкусно, задушено и препечено! Опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Става разкошно хем задушено хем препечено. :)
17.05.2016 15:24
1
1
Покажи всички подкоментари
К К
К К
Апетитно е! Браво!
17.05.2016 15:19